Soorten gietvloer coating

Soorten gietvloer coating

Spread the love

Een epoxy vloercoating bestaat uit twee delen: een hars en een verharder. Wanneer deze twee componenten met elkaar worden vermengd, vormen ze een stijve, kunststofachtige substantie die zowel duurzaam als mooi is. Bovendien hechten epoxy coatings zich zeer goed aan hun ondergrond en zijn ze bestand tegen aantasting door vocht, zuren en stoten. Maar welke soorten zijn er? En is beton cire goedkoop? Lees verder voor antwoorden op je vraag. 

Vloer Coatings en Ondergrond

Omdat de chemische verbinding tussen de elementen waaruit een epoxy coating bestaat zo sterk is, is een epoxy gecoate vloer een van de meest duurzame keuzes voor een vloerbedekking. In feite hecht een epoxy gecoate vloer zich zelfs aan een beschadigde ondergrond – zoals afgebrokkeld of gebroken beton. Hierdoor wordt de ondergrond verstevigd door de epoxy vloercoating. Bovendien vormt epoxy coating dit soort hechting met vrijwel elke soort ondergrond. Of uw ondergrond is metaal, hout, tegels, of beton, epoxy vloercoating beoordelingen beweren dat het de veiligste, meest duurzame keuze voor een vloer coating materiaal. Wilt u beton cire kopen, zoek dan een juiste leverancier die geschikt is voor jou. 

vloercoatings en veiligheid

Het andere gebied waar epoxy vloercoating de concurrentie overtreft is in veiligheid. Omdat de chemische samenstelling van epoxy vloercoatings zo basaal en flexibel is, zijn er een aantal extra veiligheidsvoorzieningen die kunnen worden opgenomen door uw epoxy coating specialisten. Zo kunt u bijvoorbeeld een antisliplaag laten aanbrengen, of investeren in een antibacteriële verzegeling.

Vloerbedekkingen en Keuzes

Een andere aantrekkelijke eigenschap van epoxy coatings is dat er vele opties om uit te kiezen, zodat u de perfecte suite van functies voor uw vloer te krijgen. Of u nu een vloer die zwaar verkeer zal weerstaan, of moet worden gezien door klanten nodig hebben, epoxy vloer coating beoordelingen blijkt dat bedrijven het meeste succes het vinden van precies wat ze willen in een epoxy vloer oplossing hebben.

Enkele van de meest voorkomende soorten van epoxy vloer oplossingen zijn:

  •       Self-Dispersing Epoxy Vloeren Coatings – Een ongelooflijk slagvast epoxy vloeren systeem, wordt dit gekozen voor gebieden met veel verkeer en machines.
  •       Self-Dispersing Epoxy Floor Coatings met kwartszand – Dit is hetzelfde soort high-traffic oplossing voor zware omgevingen, maar het omvat een bedekking van zand om anti-slip eigenschappen te bieden.
  •       Self-Levelling Epoxy Coating – In deze epoxy vloer coating systeem, epoxy wordt neergelegd in een dikke deken, het bedekken en glad onderliggende onvolkomenheden. Vaak wordt het gebruikt in gebieden waar het uiterlijk is de belangrijkste zorg, naast de noodzaak van een krasbestendig oppervlak.
  •       Mortel Epoxy Coatings – Dit wordt beschouwd als de sterkste epoxy vloerbedekking oplossing, omdat het permanent verandert de structuur van het onderliggende beton om de sterkte te verhogen. Door het toevoegen van lagen mortel tussen de epoxy en de ondergrond, het creëert een sterke band die het onderliggende materiaal verbetert.
  •       Gravelled Epoxy Coatings – Met dit type vloerbedekking, de epoxy coating specialisten mengen de epoxy coating met elementen zoals grind of kwarts om de schoonheid van de vloer te verbeteren. Terwijl is het een van de mooiste en meest decoratieve vloeren om te kiezen (vooral voor gebieden zoals showrooms of open magazijnen), het is het ook zeer veilig vanwege de inherente anti-slip eigenschappen.
  •       Epoxy Terrazzo Vloerbedekkingen – Terrazzo-stijl epoxy coating vloeren zijn zowel mooi en goed voor het milieu. Deze epoxy vloer gecoate installaties bieden vrijwel onbeperkte artistieke vrijheid, omdat de elementen kunnen worden gepigmenteerd. Bovendien wordt epoxy terazzo gemaakt van gerecycleerde marmeren chips, graniet, of glas, dus het is een milieuvriendelijke keuze.
  •       Epoxy Antistatische Vloeren – In gebieden zoals elektrische kamers of testfaciliteiten, is het van vitaal belang dat elektrische ladingen volledig worden geëlimineerd. Gelukkig zijn de epoxy antistatische vloeren zijn ontworpen voor dit exacte doel. Wanneer geïnstalleerd door epoxy coating specialisten, bent u gegarandeerd om elke schadelijke afwijkende elektrische invloed op wetenschappelijke of productieprocessen te elimineren.
  •       Epoxy Flaked Vloeren – Deze vloer oplossingen hebben een aantal van de hoogste epoxy vloer coating beoordelingen, zowel voor schoonheid en hun veiligheidseigenschappen. In dit systeem, wordt de epoxy gevuld met decoratieve chips van mica, graniet, of kwarts, die natuurlijke anti-slip eigenschappen hebben. Hierdoor kunnen uw epoxy coating specialisten zorgen voor een prachtige vloer die u en uw personeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top